App eller browser? Det är frågan när du bettar med mobilen

Vad är det bästa man ska ta hänsyn till när man livebettar på mobila enheter? Behöver man verkligen en app för detta? Och är endera vägen den rätta framåt? Låt oss titta närmare.

När den här artikeln skrivs har de allra flesta bettingbolag egna appar. Det finns så klart fördelar och nackdelar med att använda endera app eller mobilbettingsida. Naturligtvis finns det olika saker att ta hänsyn till men den viktigaste när man bettar mobilt är livebetting.

Livebetting mobilt

Den största marknaden idag är livebettingen och det med hästlängder. Att betta live ska vara smidigt och de allra flesta hemsidor – på desktop – har egna undersidor för livebetting dit eventet flyttas så fort det har påbörjats. När det gäller mobila sidor och appar är det ingen skillnad, eftersom du inte kan betta på pre-spel när eventet har börjat. So far so good. Men sen kommer problemen på vissa håll.

I de allra flesta fall har en spelsida/spel-app en egen undersida där du kan se dina levande spel. Och från den stora majoriteten av dessa undersidor kan du med en enkel tryckning stänga/betala ut det spel du vill. Men det är inte alla: På vissa sidor måste du gå in på själva eventet för att hitta din möjlighet att stänga just det spel du har lagt mobilt, eller på desktop. På en dator är det ändå ganska smidigt att hantera flera sidoförflyttningar men på en sida för mobilbetting är inte alltid allt anpassat och det gör att du kan förlora viktig tid när du ska stänga ett spel.

Om du är osäker på hur du ska göra för att stänga ett spel när du spelar mobilt kan du testa genom att lägga ett pre-spel som du inte har för avsikt att stänga och bara testa hur snabbt du kan ta dig fram till rätt ställe på den mobila bettingsidan.

Apparna hjälper ibland

Att istället använda en app behöver inte nödvändigtvis vara en bättre situation, dock har de flesta bolagen lagt lite mer tanke bakom appen än den mobila sidan som ibland bara är en skärmanpassning av bettingsidan för desktop, vilket gör att menyer och utformning kräver lite navigering.

Den stora fördelen med att använda en app är att det är smidigt. Där mobilsidan behöver ladda hoppar du bara vidare till nästa meny istället för en undersida. Så länge den som programmerat appen gjort vad han/hon ska borde appen inte lida lika hårt om du inte har optimal uppkoppling.

Sondera terrängen och kolla vilka appar du kan tänkas gilla. En fördel man sällan tänker på är att det är enklare att byta mellan olika appar än vad det är att byta mellan två fönster i webbläsaren när man sitter på en mobiltelefon och ska lägga ett spel online. Att byta mellan flera appar är smidigare då det går att få fram vilka appar som är igång med ett enkelt knapptryck på din telefon. När det gäller surfplattor syns flikarna i webbläsaren på ett bättre sätt men hur ofta har man med sin surfplatta ut på puben när man kollar på sport? Fördel: Mobiltelefonen.

Att tänka på när man ska ladda ner en bettingapp

Google tillåter inte rena bettingappar i sin Play Store, vilket gör att Android-användare tvingas ladda ner filer från spelbolagens mobila hemsidor och sedan installera dessa som ”pålitliga filer” på sin telefon. Det är lite mer jobb än att bara ladda ner en app men det fungerar lika bra. Apple har istället valt att tillåta bettingappar i de länder där betting och gambling är lagligt. I andra länder är dessa spärrade.

Några nackdelar med mobilbetting

Att ha bettingen nära till hands gör att det helt plötsligt blir oerhört enkelt att spela på vad som helst och det kräver en strikt disciplin. Det är visserligen en minoritet men det finns de som i och med mobilbettingen har förlorat pengar på spel man inte tänkt lägga från första början. Och om du har intagit alkohol är risken att du lägger fel spel eller selar på fel saker. Samtidigt har de flesta bettingsidor och appar numera en paus-funktion där du kan ”stänga av” dig själv under en viss tidsrymd. En dag, vecka, månad, eller år.

Det faktum att en mobilskärm är mindre gör bettingen svårare för vissa, inte minst de bettingintresserade som har kommit upp i ålder och har sämre syn. Visserligen har nya telefoner stora skärmar men det är inte för alla.

Slutsats:

Bettingapparna är bra, men de kan inte fånga in alla användare. Den som bettar mycket och har bra kontroll på sitt spelande drar definitivt nytta av apparnas funktioner.