Spela på en bil med din mobil – Formel 1 Betting

Lagsporter är en sak. Individuella sporter är en annan när det kommer till spel och betting i mobilen. Men när många tänker på individuella sporter är det i första hand golf och tennis. Men har ni tänkt på det här? Formel 1!

Motorsport är en underskattad spelmarknad inom betting online, särskilt när vi snackar att spela med mobilen. Det är en av världens största sporter och lockar hundratusentals besökare till varje race. Via TV och internet är det hundratals miljoner människor som sitter bänkade.

Vem vinner loppet?

Även en blinddöv bäver kan räkna ut att det här är det vanligaste spelet inom motorsport, men det ska inte underskattas. Vem vinner loppet? Här finns ett par saker att ta i beaktande. Form är en sak, och en spelar in men eftersom Formel 1 är en utomhussysselsättning är det inte bara form som avgör. Väder är en faktor. Stallen – vi återkommer till dessa senare – har olika strategier för regn när det gäller till exempel däck och inte minst bränsle. Mängden bränsle i starten avgör hur långt en förare kan köra innan han måste in i depå för att fylla på. Bilens vikt skiftar med mängden bränsle och så vidare.

Oddsen för att spela på vem som vinner loppet är ofta mer än dubbla insatsen tillbaka. Detta beror på att dagens Formel 1 är så pass jämn och förutsättningarna så pass liknande att vem som vinner på förhand kan kännas väldigt osäkert. Även om en förare har ”Pole Position” – startar först – ett lopp betyder det inte att han vinner. En dålig start gör att han är inne i smeten direkt och sedan är det kamp.

Spela på pallplats

Spelet ger dig själv lite mer svängrum när det gäller möjliga utfall. Istället för att spela en förare som vinnare ger ett spel på pallplats vinst om föraren slutar bland de tre första i ett lopp, det vill säga: Han tar en pallplats. Det här spelet ger av förklarliga skäl lägre odds än att spela på vem som vinner loppet men det är ett bra spel om du tror på en förare men inte tror att han kanske nödvändigtvis når hela vägen fram, till exempel. Det är också ett bra spel om du tror på en lite lägre rankad förare. Skrällar händer ju ibland.

Head to head-spel

Det här är den kanske mest flexibla spelformen i Formel 1-betting. Spelbolagen kan sätta vilka ”matchups” som helst och förutsättningen i ett lopp är enkel: Vem av de två förarna kommer först? Kombinationerna för spelbolagen är oändliga vilket ger både ”säkra” spel och extremt jämna spel på förhand. Men förutsättningarna är fortfarande desamma. Förarna ska komma i mål. Om den ena föraren inte avslutar loppet spelar det ingen roll var den andra hamnar i racet, bara han tar sig i mål.

Det är ett roligt spel där förarnas speciella egenskaper sätts mot varandra utan att för den sakens skull ha inverkan på loppet som helhet och det kan göra spel på de lägre rankade förarna mer attraktivt. Det gör alltså att förare kan mätas på andra förare på samma nivå.

Prop bets inom Formel 1

”Prop bets” är kort för ”proposition bets” och det innebär att man spelar på olika möjliga händelser. ”Kommer en bil att köra av under första varvet? Ja/nej.” kan vara en typ av prop bet. Den här typen av spel är ofta förknippade med höga odds men om du har lite koll på loppen och stallens taktiker kan de bli en bra inkomstkälla. Om inte annat är det en rolig form av betting om man vill spela mer för skojs skull. Det finns dock de prop bets som kräver lite kunskap. Ett exempel på detta kan vara ”Vilken förare kommer att leda loppet i flest varv?”.

Långtidsspel

Det finns naturligtvis långtidsspel i F1 som är mer än intressanta. Vem som vinner mästerskapen är en sak. Men vem vinner konstruktörsmästerskapen? Vilket stall är bäst? Ett stall är ett ”lag” bestående av två förare som kör för samma bilmärke och sponsorer.

Var är det bäst att betta på Formel 1?

Det är inte så enkelt att hitta den absolut bästa bettingsidan om man vill spela på F1. Precis som i annan sport är det knivskarp konkurrens och även här gäller det att inte lägga alla ägg i samma påse. Börja med att jämföra odds på olika sidor. När du hittar ett par sidor som motsvarar det du söker i form av utbud är det en god idé att registrera dig på flera sidor för att hålla möjligheten öppen när du väl ska spela. Den sida som för stunden erbjuder bäst odds är den sida du ska spela på. Om du låser dig till en sida eller ett bolag är du lite mer i bolagets ”våld” och kan inte shoppa runt för oddsen på det spel du vill lägga.