Bonusar och andra fördelar med betting i mobilen

Samtliga spelbolag erbjuder betting på mobila enheter på något sätt. Det är det enklaste sättet för kunderna att nå sina sajter och, med marginal, det snabbaste sättet för bolagen att dra in sina pengar.

Bolagen är duktiga på att skicka ut information till sina kunder och vansinnigt duktiga på att värva nya kunder. Nästan varje reklam-spot under ett sportevent rör betting och bolag som vill ha dina pengar. Och alla har de en sak gemensamt – du ska kunna spela var du vill, när du vill och hur du vill. Och det medför ett lockbete eller två.

Insättningsbonus

Självklart finns det en insättningsbonus. Det är inte generellt förekommande men vissa bolag erbjuder en speciell bonus om du sätter in pengar via mobilen. Ofta har de ett omsättningskrav vilket gör att du inte kan ta ut din vinst direkt. Till exempel: ”Sätt in 200 kronor och få 800 kronor att spela för”. Schysst grej, men de där 600 bonuskronorna du får har garanterat ett krav på sig. ”Måste omsättas fem gånger till minsta odds 1,60” är inte orimligt.

Det betyder att de där 600 kronorna måste spelas för fem gånger (alltså ska du omsätta 3000 kronor) till minsta odds 1,60 – per spel. Ett spel under 1,60 kan fortfarande vinnas, men det räknas inte till din bonus. Med andra ord bygger du en buffert du riskerar att förlora om du inte omsätter pengarna inom en angiven tidsperiod. Å andra sidan är inte 1,60 ett jättehögt odds så stressa inte iväg bonuspengarna på något dumt.

Ibland händer det att redan befintliga kunder kan få erbjudanden från sitt bolag om bonus via insättning från mobil enhet (telefon eller surfplatta). Här har spelbolagen en enorm potential för framtiden och bli inte förvånade om det kommer att komma mer.

Mobilbettingens största fördel kan vara en nackdel

Spelbolagen vet ju att en person sällan rör sig någonstans utan sin mobil och det är inte ovanligt att en sportintresserad kille eller tjej samlar sina vänner på en restaurang eller pub för att se lite sport. Du är alltid uppkopplad med mobilen och för livebetting är det här en potentiell guldgruva för dig. För spelbolagen är det garanterat en guldgruva.

Vi ska inte promota alkohol på något sätt men det är faktum att på en pub serveras det öl. Öl och annan alkohol intas ofta i samband med sportevenemang. Vad gör alkohol?

Jo, det försämrar en människas förmåga till rationellt tänkande i alla situationer. Där tjänar spelbolagen enorma pengar: Någon drar fram mobilen för att lägga ett spel när man är lite dragen. Pengarna flyger iväg på en högoddsare. Och det var det.

Men är du lite vass och skärpt så spelar du inte när du har druckit alkohol, om du nu gör det. Istället har du naturligtvis lagt dina spel före det att du börjar kvällen med kamraterna på krogen.

Livebetting – med skärpt sinne

Men när du har en mobil och är lite skarp kan du snabbt lägga livespel på den eller de matcher du följer för stunden. Allt finns tillgängligt där i fickan.
Livebetting kan ge bra utdelning. Det är final i Wimbledon-tennisen och den gräs-specialist du har följt hela turneringen har en klar fördel mot sin motståndare. Men några missar från specialisten i första set gör att motståndaren roffar åt sig några gem.

Specialisten är nu i underläge i första set och således har oddsen på honom/henne ökat. Visst, första set kanske är förlorat men är matchen det? Du tycker inte det och halar fram mobilen för att lägga ditt spel. Oddsen finns uppdaterade. Du ser vad som händer och kan agera därefter, snabbt och smidigt. Utan att nämna bolagens namn kan vi lugnt konstatera att det finns de som med reklam ger snabba odds på ”nästa målskytt” etc.

Du kanske ”rekar” dina spel tidigare under dagen framför din laptop och hittar ett spel du tror på men du tycker att oddset innan matchstart (”pre-game”) inte är tillräckligt bra. Då kan du som spelare ha is i magen och vänta med att betta till dess att matchen har börjat. Allt förarbete är gjort och allt du behöver göra är att logga in hos ditt spelbolag och lägga spelet. Enkelt gjort från din mobil!

Visst, risken finns alltid att något händer tidigt i eventet (match, lopp etc.) som gör att ditt tänkta spel blir helt torpederat. Men gör det inte det kanske ditt spel har tickat upp några punkter efter matchstart och då kan du lägga spelet.

Mobilbetting behöver inte vara live. Det viktigaste är att du har tillgången. När du reser, sitter på jobbet (men det säger vi inte högt) eller kanske på toa.